Coaching voor samengestelde gezinnen

Een samengesteld gezin runnen is niet makkelijk. De dynamiek in een samengesteld gezin is anders en er zijn meerdere loyaliteiten die door elkaar lopen. In een samengesteld gezin heb je verschillende uitdagingen die je niet tegenkomt in een kerngezin. Een aantal van deze uitdagingen kunnen zijn:

  • Hoe maak je van twee gezinnen één gezin?
  • Als jij en je partner allebei kinderen hebben zie je dat er vaak verschillende opvoedstijlen zijn. Dit kan zorgen voor spanningen en conflicten tussen jou en je partner.
  • De relatie met je kinderen is anders dan de relatie met je stiefkind. Hoe krijg je als stiefouder een goede band met je stiefkind?
  • Wat doe je als de relatie van je partner en zijn ex-partner voor spanningen zorgt in je samengestelde gezin?

Dit zijn onderwerpen waar je niet aan denkt als je verliefd en vol vertrouwen gaat samenwonen. Maar helaas gaat 60% van de samengestelde gezinnen binnen 5 jaar weer uit elkaar.

Relatietherapie helpt samengestelde gezinnen een hechte band te krijgen met elkaar.

Ondanks dat je samen hard werkt om je samengestelde gezin goed te laten lopen is dat dus nog niet zo makkelijk. Je probeert met iedereen rekening te houden en toch hoor ik dat stiefouders soms het gevoel hebben dat ze het niet goed kunnen doen.

Dit klinkt allemaal niet positief. Maar wees gerust, het kan ook anders. Een samengesteld gezin kan ook een succes zijn waarbij de gezinsleden een goede band met elkaar hebben. Maar wat moet je daarvoor doen?

Het is belangrijk om je van te voren goed voor te bereiden. Kijken naar wat de meest voorkomende problemen zijn en hoe je hier mee om kunt gaan. Een gesprek met een stiefplan-coach kan hierbij een groot verschil maken.

Wat kan ik voor jullie doen?

Gaan jullie samenwonen of wonen jullie al samen? Een gesprek over jullie samengestelde gezin kan in allebei de situaties en geeft altijd meer inzicht. We gaan kijken waar jullie uitdagingen liggen en indien nodig verwerk ik deze in een stiefplan. Een stiefplan zorgt voor duidelijkheid en het vergroot de kans van slagen van jullie nieuwe gezin.

Wil jij een goed gesprek over je samengestelde gezin?

Contact

Mijn doel als stiefplan-coach is om jullie samengestelde gezin te laten slagen.