SCHIP aanpak

Relatiebemiddeling voor ex-partners voorkomt een vechtscheiding.

Een aanpak die wél helpt bij echtscheiding.

Een aanzienlijk deel van de scheidingen eindigt in een vechtscheiding. Als ex partners niet meer in staat zijn om goede afspraken te maken en tegenover elkaar komen te staan is de kans aanwezig dat dit gebeurt. Een vechtscheiding zet niet alleen het leven van de ex partners op zijn kop maar treft helaas ook de kinderen.

De schip aanpak is een duidelijk stappenplan wat al veel ex partners heeft geholpen. Het doel is om ex partners opnieuw met elkaar te laten verbinden zodat ze samen kunnen optrekken in hun gezamenlijke ouderschap. De schip aanpak ziet de scheiding als een rouwproces. Vaak wordt er bij een scheiding alleen gekeken naar het conflict en gaat men voorbij aan het verlies. Hierdoor wordt de nadruk nog meer gelegd op de verschillen en de ruzie waardoor men nog meer uit elkaar komt te staan. Bij de schip aanpak krijg je meer inzicht in de verliezen en hoe jullie die allebei beleefd hebben. Tijdens de schip aanpak doorlopen de ex partners in vijf fasen het postrelationele rouwproces. Hierdoor ontstaat erkenning voor elkaars verlies en kan er weer gewerkt worden aan het vertrouwen.

Het doel van de SCHIP aanpak is het oplossen van conflicten tussen ex-partners.

Het is misschien een van de hardnekkigste misvattingen dat ex-partners elkaar moeten loslaten. Dit is eigenlijk een onmogelijke opdracht omdat je elkaar nog jarenlang gaat tegenkomen in het leven van de kinderen. Dit kan zijn tijdens een verjaardag of bij een diploma uitreiking maar ook langs het voetbalveld of bij de dokter. Hoe lastig zijn deze situaties als jij en je ex niet met elkaar praten? En stel je voor hoe dit voor de kinderen moet zijn! Bij de Schip aanpak gaan we daarom met de ouders aan de slag om deze opnieuw met elkaar te laten verbinden. Het spreekt voor zich dat dit geen eenvoudige opdracht is. Het betekent hard werken en bovenal moeten beiden gemotiveerd zijn om dit te bereiken. Maar als het lukt voorkom je dat de kinderen tussen jullie in komen te staan en dat ze niet hoeven te kiezen. Dit gun je toch ieder kind van gescheiden ouders!

Niet loslaten maar een nieuwe verbinding aangaan.