Conflict met je ex

En dan ben je gescheiden. Je hebt het traject met een mediator of advocaat afgesloten en jij en je ex wonen allebei in een eigen woning. Je hebt je draai weer een beetje gevonden. Vaak zie je dat in het begin de communicatie tussen jou en je ex goed gaat. Het samen op afstand de kinderen opvoeden gaat in het begin vaak nog goed. Maar toch kan er iets gebeuren of er wordt iets gezegd waardoor jullie relatie als ex partners onder druk komt te staan. Het contact verloopt moeizaam, afspraken worden ineens niet meer nagekomen en voor je het weet ontstaan er conflicten. Hoe goed je scheiding ook afgehandeld is, het kan toch gebeuren dat je uiteindelijk alsnog in een vechtscheiding belandt of dreigt te belanden.

Mijn advies: wacht niet te lang om met elkaar in gesprek te gaan. Bespreek waar jullie tegenaan lopen en probeer het tij te keren. Mocht dit samen niet lukken dan kan ik met jullie in gesprek gaan. Ik ga met jullie aan de slag om ervoor te zorgen dat jullie niet alsnog in een vechtscheiding belanden. We bespreken waar het fout is gegaan, waar jullie tegenaan lopen en als het nodig is maken we afspraken zodat jullie goed als ouders verder kunnen.

Per jaar krijgen ongeveer 84.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Hoeveel kinderen hiervan belanden in een vechtscheiding is niet precies bekend. Maar ongeveer 5000 keer per jaar wordt de Raad van de Kinderbescherming ingeschakeld omdat kinderen leiden onder de scheiding van hun ouders. Zorg ervoor dat jouw kind niet de dupe wordt van de strijd die er tussen jou en je ex is.