Mediation

Mediation is de beste manier voor het oplossen van conflicten.

Je kunt op allerlei manieren problemen krijgen met iemand anders. In principe lukt het vaak wel om dit dan op te lossen. Maar wat doe je als dit niet lukt en het conflict steeds groter wordt? Je kunt de situatie natuurlijk laten zoals het is of je kunt kijken of je via een mediator weer in gesprek kan gaan. Het oplossen van een conflict kan je een hoop tijd en energie besparen en het maakt het leven een stuk leuker.

Mediation is de beste manier om een vastgelopen conflict op te lossen.

Bij mediation ga je samen met degene met wie je het conflict hebt in gesprek. Een onpartijdige bemiddelaar, de mediator, helpt jullie daarbij. Voorwaarden bij mediation zijn dat partijen op vrijwillige basis in gesprek gaan en dat de gesprekken vertrouwelijk zijn. Als er afspraken worden gemaakt kunnen deze worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Het voordeel van mediation is dat je zelf invloed hebt op de uitkomst van het conflict. Een oplossing waar partijen zelf voor kiezen werkt beter op de lange termijn en voorkomt problemen in de toekomst. Mediation bespaart een hoop tijd en geld omdat je hiermee het conflict kan oplossen zonder juridische procedures.

Ik bied geen gesubsidieerde mediation aan.

Mediation is de beste manier voor het oplossen van conflicten.